LA NENA TE POLLS !!!

Miércoles, 25 de Enero de 2017

polls

Els polls poden trobar-se tant en nens com en adults, però els nens en edat escolar són els més afectats degut a la estreta convivència a les escoles, guarderies, etc. Els polls afecten a qualsevol persona, independentment del nivell social i higiene personal. No tenen res a veure amb la higiene personal.

Els polls no volen ni salten, només es desplacen caminant, per tant es contagien per contacte cap amb cap. També es poden transmetre a través de la roba (barrets, bufandes), llençols.

La millor prevenció: observar si el nen es grata espontàniament per darrere de les orelles o la part superior del cap. No apliqueu cap loció insecticida de forma continuada per prevenir la infestació . Si ho fem, provocarem l’aparició de polls resistents al tractament.

El diagnòstic és senzill: si es sospita la infestació i inspeccionem els cabells, observarem les llémenes (ous de color blanc-gris) enganxades al pèl.

El tractament consisteix en erradicar els paràsits. S’utilitzen diferents preparats insecticides: locions, xampús o cremes.

Els polls moren a les poques hores d’aplicar el tractament, desapareixent la possibilitat de contagi. Després d’aplicar el tractament cal rentar els cabells curosament, és convenient eliminar les llémenes i polls morts amb l’ajut d’una pinta especial.

Els companys de col·legi o guarderia, així com les persones que han tingut contacte estret amb l’individu parasitat (familiars i amics) cal que siguin examinats minuciosament. Si no aconseguim l’erradicació dels polls de TOTS els caps de classe, no aconseguirem erradicar l’infestació. El que en segueixi tenint, ho passarà als altres companys.

És convenient netejar la roba a temperatura elevada, descontaminar les pintes i raspalls submergint-los en una solució d’insecticida.

No oblidar passar l’aspirador per l’habitació de la persona afectada.


« Volver a blog